Leren met de iPadDe coole kikkersSleutelbordTaalhoekHerfst

Groep 4,5

De middenbouw: groep 4/5

Juf Marlinde staat de hele week voor deze groep en zorgt er samen met de kinderen voor dat de sfeer goed is en er hard wordt gewerkt.

 

Op sommige dagen hebben we ondersteuning van juf Beau, onze onderwijsassistent. Zij zal op deze dagen extra begeleiding bieden aan de kinderen die dit nodig hebben.

 

Themawerken

Gedurende het schooljaar worden er verschillende thema’s aangeboden. Sommige thema’s doen we schoolbreed, dit betekent dat de hele school aan hetzelfde thema werkt en deze ook samen opent en afsluit. Tijdens de afsluiting laten de kinderen zien wat ze hebben geleerd. De doelen voor wereldoriëntatie worden aan de hand van deze thema’s behandeld en we koppelen ook steeds meer reken- en taalactiviteiten hieraan. De thema’s sluiten aan bij de belevingswereld van de kinderen, waardoor de leerlingen betrokken zijn en zelf graag nieuwe dingen willen leren. De creatieve vakken zoals muziek, handvaardigheid en drama komen ook aan bod tijdens het themawerken.

 

Leren op eigen niveau

Wanneer een leerling van groep 5 op een bepaald vakgebied al toe is aan meer, kunnen ze ook aansluiten bij de bovenbouw. Zo houden we rekening met de verschillende niveaus van de kinderen. Ze blijven uitgedaagd, zijn leergierig en leren vooral veel van elkaar. 

 

Werkplekken

In de klas zijn verschillende werkplekken gecreëerd, zoals de taalhoek en rekenhoek. Op het leerplein is ook ruimte om zelfstandig of in groepjes te werken.

 

Taken

De kinderen hebben verschillende taken in de klas. Dit verschilt per week welke taak ze uitvoeren. De ‘Tuin topper’ zorgt bijvoorbeeld voor de moestuin en de ‘iPad inspecteur’ zorgt ervoor dat de iPads worden opgehaald en netjes worden

 

 


Etalage

Laad meer