Groep 12

Kleuters

Op deze pagina lees en zie je wat we allemaal doen in de kleuterklas op de Heilig Hartschool.

Juf Anouk is de juf van deze gezellige, kleine kleutergroep en is alle dagen bij ons in de klas.

Kring

Wij starten de dag altijd in de kring. In de kring vertellen wij aan elkaar, zingen we liedjes, benoemen wij welke dag, de datum die bij de dag hoort, wat voor weer het is en kijken wij naar de dagritmekaarten waarop we zien wat we allemaal gaan doen deze dag.

Daarnaast worden er in de kring ook activiteiten gedaan, zoals verschillende taal- en rekenactiviteiten.

Thema’s

In de kleuterklas werken wij rondom thema’s, deze sluiten zo veel mogelijk aan bij de belevingswereld van de kinderen. Soms werken wij in de hele school met hetzelfde thema, deze openen en sluiten we dan gezamenlijk af. In de klas is een hoek altijd ingericht naar iets dat past bij het thema zoals een supermarkt, een campinghoek of een raket. Deze wordt samen met de kinderen vorm gegeven.  

Spelen en ontdekken

Na het kringmoment is het tijd om te gaan spelen in de klas. Tijdens het spelen ontdekken en leren wij van alles in de hoeken in de klas. In de huishoek, die ook regelmatig wordt veranderd in een themahoek, worden rollenspellen gespeeld. In de bouwhoek worden de mooiste gebouwen gemaakt met allerlei materialen. De kinderen ontdekken spelenderwijs klanken en letters in de taalhoek. Er worden o.a. cijfers, aantallen, vormen en kleuren aangeboden in de rekenhoek. Daarnaast is er ruimte voor creativiteit in de knutselhoek en zijn er nog genoeg andere hoeken waarin van alles te onderzoeken en ontdekken valt.

 

Buitenspelen, bewegen én leren

Wij bewegen veel en graag! We spelen niet alleen binnen, maar ook buiten op het plein of tijdens de gymles in de gymzaal. Ook doen wij buiten regelmatig verschillende taal- en rekenactiviteiten.

 

Wij spelen elke dag buiten. Buiten is er voor ons veel ruimte om volop te bewegen, te ontdekken en nieuwe ervaringen op te doen. Bijvoorbeeld; ontdekken hoe zand in modder verandert, ervaren dat de wereld er anders uit ziet vanaf een verhoging (zoals het klimtoestel) etc. Hierdoor leren ze grenzen verleggen doordat ze steeds meer durven en kunnen. Dit zorgt voor meer zelfvertrouwen.

 

Samen leren met groep 3

De kinderen van groep 3 hebben ook nog veel behoefte aan spel. Daarom komen deze kinderen ook nog regelmatig bij ons in de groep. Soms om met ons mee te spelen in de hoeken, of om even extra te bewegen buiten op het plein. Ook worden er in kleine groepjes taal- en rekenactiviteiten aangeboden. Kleuters kunnen hierbij aansluiten als ze daar (vanuit zichzelf) interesse in hebben.

 

 


Etalage

Laad meer